Det umuliges kunst!

Var på Europeisk Ungdoms sitt landsmøte. Hold da dette innlegget om politikk som det umuliges kunst:

Når Stortingsrepresentanter i Norge sier at de er for EU, men at de ikke tør å kjempe noen kamp før de ser Islandske politikere snakke om det. Ja, da skal jeg ikke kalle ambisjonsnivået deres for lavt, men du må være på høyden med en maur for å se det.

"Politikk behøver ikke bare være det muliges kunst, i hvert fall ikke om man med det mener spekuleringenes, beregningenes, intrigenes, de hemmelige avtalenes og den pragmatiske manøvreringens kunst. Det kan også være det umuliges kunst, det vil si kunsten å gjøre seg selv og verden bedre".

-Vaclav Havel 1990

Kjære landsmøte

For vi er ikke i de blinde krefters vold. I de blinde krefter er de som lar seg lure av døgnets flertall og glir hen på de populære meningers hav som en viljeløs kork . Politikkens oppgave er det motsatte av viljeløs populisme, det er med kraften i de gode argumenter å løfte frem sine egne idealer og løsninger for så å møte velgernes dom. Velgernes dom er ikke meningsmålingens bølgedal, det er stemneurnes makt.

EU på sitt beste er den kjempende politikkens fyrtårn. Det er EU-parlamentet som lever verdens beste miljøpolitikk, leder an i kampen for en internasjonal rettsorden og står opp for demokrati der Russlands hjernestøvel fortsatt verner diktaturet i Hviterussland.

Kjære landsmøte, vi er ikke maktas løpegutter, vi tørr å si høyt og tydelig hva som er EUs verste side.

EU på sitt verste bygger en mur mot de svake, har landbrukssubisder nok til å fylle to helveter med bønder, - og EU på sitt verste kan oppsummeres som en salig blanding av byråkratene i AP, fremmedfrykten i Frp og proteksjonismen til Senterpartiet.

Som Ung og liberal forsvarer jeg ikke EU. Vi kjemper for et EU. Et grønt, liberalt og radikalt EU. Et EU som dyrker sine sterke sider og som tar et oppgjør med sine særintreser, åpner sine grenser og blir som Koffi Annan sa det, et lysende eksempel på fred, demokrati og utvikling på toppen av verden.

Så kjære landsmøte, vi kjempe ikke for en mørklagt festning som frykter fremtida og dyrker historien, men en fremtidsretta union med mål om å endre fremtida og skrive om historien.

Kommentarer:
Postet av: Sexy Sadie

Hvor liberal trenger man egentlig å være?

19.03.2007 @ 10:52
URL: http://sexysadie.norblogg.net
Postet av: Erlend

Det spørs for hva? For å være for EU trenger man å være såpass liberal at man i det minste godtar det "liberale demokratiets struktur", i betydning at en mener et samfunn bør bygges på representativt demokrati, rettstat, markedsøkonomi og et sivilt samfunn.

For å være Liberal med stor L så må man i det minste fylle på med en god dose verdi-liberalitet og handlings-liberalitet.

20.03.2007 @ 01:31
URL: http://erlendliberal.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/4859800
hits