Frihetens varder

Varder for frihet var NRKs tungvekter Hans-Wilhelm Steinfelds   kommentar til de modige demonstrantene som trosset været og KGBs trusler på Oktoberplassen i Minsk.

Steinfeld kommenterte situasjon i Hviterussland på  NRKs frokost TV  etter at Unge Venstres generalsekretær Audun Rødningsby hadde rapportert live fra Hviterussland på direkten som valgobservatør. I løpet av de siste dagene har opposisjonen klart det kunst stykket å mobilisere folk til både å overnatte og demonstrere på den iskalde Oktoberplassen i over 14 minus grader og i sterkt snøstorm. Dette mens KGBs sikkerhetstyrker står 250 meter bortenfor med terrorens batonger. KGB har arrestert over 100 demonstranter så langt.

På mandag så holdt leder av Oslo Venstre Ola Elvestuen appell til demonstrantene i Minsk på Oktoberplassen.  Ola Elvestuen og Oslo Venstre har hatt et spesielt engasjement for demokratiet i Hviterussland og sørget sammen med Oslo Unge Venstre for at årsmøtet i Oslo Venstre valgte å prioriterte en uttalelse om aktiv støtte til demokratiforkjempere i Hviterussland.

Tirsdag kveld fortsatte demonstrasjonene i Minsk til tross for at myndighetene hadde slått av all belysning. Over 7000 demonstranter møtte opp. De var og er i ordets rette forstand frihetens varder.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/970331
hits