Viva Tenden!


Viva Tenden!
Borghild Tenden er den eneste av de 21 stortingsrepresentantene i Kr.F. og Venstre som frimodig hilser velkommen 
(lille) Høyres varslede EU-kamp i 2009.

Nå er vel Høyres EU-ja landets mest visjonærløse. Nesten like visjonærløst som Krfs EØS forelskelse. Hva ønsker egentlig Høyre med EU og Krf med EØS?

Borghild har så langt markert seg som en visjonær samferdselspolitiker. Som til motsetning fra de fleste andre samferdelspolitikere ikke har tenkt å bruke fire år på å kjempe for en veistubb i hjembygda (er det lov å kalle Bærum bygd?). Hun  ble ved valget i 2005 Akershus Venstres wonderwoman og slo ut den noe forhatte Valgjerd. 

Blir hun Venstres nye wondergirl?

Borghild har ivertfall fått minst tolv EU stjerner i  boka mi :-)

Den liberale ideologien er av natur grenseløs og kjenner verken landegrenser eller kulturelle forskjeller. Det liberale ideal stopper ikke ved kontinenter eller verdenshav. Kampen for individets ukrenkelige egenverdi er like viktig i Somalia som i Trondheim. Som liberaler ønsker jeg en internasjonal rettsorden som tar utgangspunkt i den enkeltes rettigheter og ikke i nasjonal suverenitet. Våre mål i Europapolitikken må ta utgangspunkt i ønske om å øke friheten og lykken for borgen i Verden. Ikke i vårt eget nasjonalbudsjettets pluss og minusside.

Et av demokratiets grunnlegende liberale prinsipp er at det bygger sin rett til å styre på samtykke fra dem de styrer over. Derfor må en liberal visjon for samlingen av et kontinent under én demokratisk paraply ikke være visjonen om denne paraplyens egosentriske suverenitet, men den paraplyens aktive deltagelse i et verdensdemokrati.

Målet må være at enhver innbyggere får sikret sine ukrenkelige rettigheter. Så man får et kontinent der den enkelte borger har like rettigheter og muligheter om hun blir født i Lisboa eller Minsk. Vår visjon for Europa må være å skape en  åpen og innkluderende oase i en fareful verden, ikke en oversubsidert festning.

Sammen med Borghild vil jeg snu Venstre!

Kommentarer:
Postet av: Boye

Fantastisk bilde! :)

29.03.2006 @ 07:13
URL: http://boye.blogg.no/
Postet av: Erlend Sand

Ja hva kan ikke Photoshop gjre :-) Spesielt viss indigrensene er Venstres "fantastiske" pressebilder kombinert med de propaganda lokalike EUs offisielle flaggbilder..

30.03.2006 @ 20:27
URL: http://erlendliberal.blogg.no
Postet av: Meningspolitiet

"Den liberale ideologien er av natur grensels og kjenner verken landegrenser eller kulturelle forskjeller"Det er vel sikkert grunnen til at den er s utrolig godt egnet til mte utfordringene i dagens verden.Eller ikke.

04.04.2006 @ 11:11
URL: http://meningspolitiet.blogg.no
Postet av: Erlend

"Det er vel sikkert grunnen til at den er s utrolig godt egnet til mte utfordringene i dagens verden."Stemmer :-)I en verden som blir stadig mer pen og individualisert, faller sosialdemokratiets klassebegreper for egen regning, mens konservative ikke helt vet hva de vil konservere, mens de antar at homofili er syndig og at kristendomen handler om forby mest mulig.. Rart at verden blir et bedre sted.Ikke p grunn, men p tross av konservative og sosialdemokrater i alle partier..

07.04.2006 @ 21:22
URL: http://erlendliberal.blogg.no
Postet av: Meningspolitiet

Hehe, det var jo et muntert svar, som jeg ikke akkurat gir min tislutning til.De folkene som forsker p klasses betydning i vestlige samfunn har mttet meddgi at det er voldsomt vanskelig pvise noen som helst trend til at klasseposisjon fr mindre si for folks liv.Skalt LTI (Liberal Theory of Industrialism) som har preket at "klassene er dde" er behrig empirisk gjendrevet. Men liberaleres politiske kamp om mening og betydning skjnner jeg jo at en ynder framstille det snn.

08.04.2006 @ 17:06
URL: http://meningspolitiet.blogg.no
Postet av: hallgeo

Minner litt om bildet av Mao det der....

25.04.2006 @ 14:53

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1012745
hits